skip to Main Content

Memahami SEO menggunakan WordPress

Sepanjang program #er360, saya berhadapan dengan usahawan-usahawan yang bertanya soalan-soalan berikut:

  • Macam mana nak buat orang jumpa website saya?
  • Saya pergi seminar tentang website, tapi tak paham tentang kepentingan “keyword”
  • Nak keluarkan website saya kat 1st page google macam mana?

Semua ini, berbalik kepada satu term yang penting dalam website iaitu: Search Engine Optimization (SEO). SEO adalah sesuatu yang SANGAT TEKNIKAL dan bukanlah mudah untuk difahami terutamanya jika usahawan-usahawan TIADA/KURANG PENGETAHUAN TEKNIKAL. Setuju?

Read More

6 Panduan Membuat Laman Web

Saya dah bercerita tentang bagus atau tidak membuat laman web sendiri di 3 Perkara yang Anda Perlu Ambil Kira Sebelum Membuat Laman Web Sendiri. Kali ini, saya nak memberi panduan untuk anda membuat laman web sendiri (jika anda bertekad nak buat sendiri juga).

Cadangan saya; Sila rancang betul-betul sebelum nak membuat laman web. Ramai yang saya jumpa, hangat-hangat tahi ayam je.. lepas tu bila dah stuck terus tak nak buat.

Selain itu;

Read More
Subscribe To My Newsletter
Be the first to get latest updates and
exclusive content straight to your email inbox.
* indicates required
No Thanks!
close-link
Back To Top
×Close search
Search