Salam Ramadan

Salam Ramadan everyone, I’m pleased to announce that I have joined Dego team as CTO. Having worked in the web industry for almost 12 years, I remain confident that I could bring significant innovation to the logistics system in Malaysia and South East Asia. My role with Dego will be focused on technology and my goal is to make sure …

Jawatan Kosong sebagai Runner di Dego

Jawatan Kosong sebagai Runner di Kuala Lumpur

Sedang mencari pendapatan sampingan? Hari raya menjelang tiba tapi baju raya anda belum siap lagi? Atau, bajet anda tidak cukup untuk persiapan anak-anak (atau isteri) anda? Atau, gaji yang ada tidak cukup dan memerlukan dana tambahan? Berita baik kepada anda semua kerana andalah yang kami cari! Kami di Dego menawarkan jawatan kosong sebagai runner (part-time & full-time) di Kuala Lumpur / …

1MET Bootcamp 2016

Mentoring & Coaching untuk 1MET Bootcamp 2016

Bermula tahun 2016 ini, saya diberi kepercayaan untuk menjadi salah seorang fasilitator dalam program 1MET Bootcamp 2016. Program anjuran Kementerian Kewangan ini berlangsung di seluruh Malaysia seperti  Seberang Perai & Kota Kinabalu. Semasa program 1MET Bootcamp ini, para peserta diajar menggunakan Lean Canvas, teknik media social, asas kewangan dan elevator pitch. Program ini berlangsung selama 2 hari berturut-turut dan selalunya …

Pembangunan Wanita dalam Program PEAK

Secara peribadi, saya rasa wanita di Malaysia adalah makhluk yang beruntung. Ini kerana, di negara ni terdapat Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat & Jabatan Pembangunan Wanita. 2 entiti ini memastikan golongan wanita mendapat kebaikan dan sokongan dalam kehidupan. Itu belum masuk persatuan, NGO dan organisasi yang lain. Bersepah. Yang saya nak cerita kali ini adalah satu organisasi khas untuk pembangunan …

Mencari Pelajar Intern dalam Bidang Teknologi Maklumat

Bagi mencapai visi dan misi syarikat, saya dengan ini mengumumkan bahawasanya saya sedang mencari pelajar intern / praktikal untuk Karya Media. Jika anda / rakan / saudara-mara / sedang mencari tempat intern / praktikal, sila hubungi saya. Kriteria pelajar intern / praktikal ialah: Sedang mengikuti program sijil/diploma/degree dalam bidang Teknologi Maklumat / Sains Komputer atau sebarang bidang berkaitan. Mempunyai pengetahuan dalam programming …

Pejabat baru di Dataran Prima

Pejabat Baru di Dataran Prima

Sepanjang 2 minggu lepas, Karya Media sibuk dengan urusan perpindahan pejabat baru kami dari Ara Damansara ke Dataran Prima di Prima Avenue. Memang letih nak bawak barang-barang ni. Mana nak kena deal dengan JMB untuk urusan renovation lagi, mana nak pening cari meja & kerusi pula. Tapi alhamdulillah, syukurlah partner/member dari Tribe Ads sudi membantu. Lepas ni, proses rebranding Karya …

Return of The Ninja

Aku dah reacivate semula Facebook & Instagram. Atas khidmat nasihat seorang jejaka yang menggelarkan diri beliau sebagai Tempat Orang-orang yang Berimpian, aku telah activate semula akaun Facebook aku. Dan, akaun Instagram pula aku buat yang baru. Nampaknya, polisi mengasingkan diri dari social media telah tamat. Ayuh, kita mulakan satu chapter yang baru.

Day 1 – Yangon

Aku datang ke sini sebagai representative Lava Systems Sdn Bhd untuk bertemu dengan teknikal team CB Bank Myanmar. So far ok, tengok pula macam mana discussion antara CB Bank dengan team Myanmar kat sini. Flight pukul 6:55 pagi, sampai ke Yangon pukul 9 pagi. Team Myanmar pick up kitorang kat airport, dan terus pegi ke pejabat diorang Diamond Palace. Sini …