Malaysia Commercialization Year 2016

Malaysia Commercialization Year 2016

Jika anda jawab “YA” kepada mana-mana satu persoalan di bawah, anda harus hadir ke Malaysia Commercialization Year (MCY 2016), 8 dan 9 December 2016, di KL Convention Center: 1. Anda nak berniaga, tapi tiada idea, tak tahu bagaimana. 2. Anda dah berniaga, tapi untung dan revenue tak meningkat, kos semakin tinggi, perlukan teknologi untuk membantu, tapi tak tahu teknologi apa …

Entreprenuer & Masa Bersama Keluarga

Bukan senang. Pengorbanan perlu dilakukan dan pengorbanan yang dibuat bukanlah sesuatu yang semua orang suka. Benda seronok & happening yang korang tengok adalah apa yang korang nampak. Yang korang tak nampak? Masa adalah benda yang paling banyak perlu dikorbankan dan keluarga adalah mangsanya. Aku yakin perkara yang sama berlaku kepada hampir semua entrepreneur, terutamanya yang sudah berkahwin dan mempunyai anak. …

Menjaga Klien

Antara perkara yang penting dalam perniagaan adalah menjaga klien. Bergaduh dengan klien bukan satu perkara yang bagus walaupon kadang-kadang bukan kita yang salah. Walaupon kita menang kalau bergaduh dengan klien, tapi akhirnya kitalah yang sentiasa berada dalam situasi yang rugi. Maka, yang perlu kita buat dalam menjaga klien adalah: