skip to Main Content

1MET4 Kota Kinabalu & MyBeras

14 - 15 Mei lepas dah berlangsung program 1MET Bootcamp di Kota Kinabalu, Sabah. Aku kena bertugas sebagai fasilitator & mentor untuk peserta di sana. Rata-rata kami (mentor) setuju bahawa kali ni adalah antara bootcamp paling gempak pernah ada. Yang…

Read More
1MET4 Bootcamp Kelana Jaya

1MET4 Bootcamp di Kelana Jaya

Alhamdulillah, selesai sudah sessi 1MET4 bootcamp untuk usahawan Kelana Jaya. Bertempat di Dewan Gemilang Felda dan kehadiran seramai 250 orang. Seronok dapat merasai peluang bertemu dengan usahawan dan pelajar yang hebat-hebat belaka ni. Apa itu 1MET4 Bootcamp? 1MET4 Bootcamp ni…

Read More

ER360 di Kelantan

Minggu lepas (31/7/2015 – 1/8/2015) berlangsung ER360 di Dewan Jubli Intan, Kota Bharu, Kelantan. Kali ni lebih dasyat penyertaannya. Semua specialists yang terlibat setuju bahawa tekak mereka kering memberi tunjuk ajar dan panduan kepada para peserta.

Read More

ER360: Kota Kinabalu

Aku dijemput menyertai program ER360 lagi. Kali ni, destinasi aku ialah Kota Kinabalu. Ni la pertama kali aku jejak kaki ke Kota Kinabalu.

Hebat! Banyak perkara baru yang aku belajar daripada specialists kali ni terutamanya specialists dari Sabah.

Terima kasih atas tunjuk ajar korang semua.

Read More

ER 360: Johor Bahru

Masih berkaitan event ER 360 tapi kali ni di Johor Bahru pula. Sekali lagi, dapat belajar beberapa perkara baru daripada specialist yang hadir kali ni. 1. Runningman Food Delivery dijalankan oleh 2 orang student kolej dan turnover revenue dah rm250k.…

Read More

ER360: Hari #2

Kenal beberapa orang baru dan belajar lagi beberapa perkara baru: Fabian 1. Macam mana nak generate passive income daripada ipad apps (android susah sikit) 2. Udemy adalah tempat untuk beli video course dan belajar. Beliau belajar xcode dari situ. Great…

Read More

ER360: Hari #1

Secara amnya, yang datang berjumpa ada beberapa kategori: 1. Nak tahu tentang domain name, web hosting. 2. Mencari developer untuk bisnes masing-masing. 3. Nak tahu berapa harga/quotation untuk servis buat web @ system. Untuk yang mencari freelancer, aku cadangkan fidodesign.net.…

Read More

ER360 @ KLCC

Aku dijemput untuk jadi salah seorang daripada jurucakap bagi program ER360. Ini pertama kali aku join event macam ni. Kalau ada sesiapa yang berminat dalam dunia usahawan, luangkan masa korang untuk menghadiri program macam ni, ok? Posted from WordPress for…

Read More
Subscribe To My Newsletter
Be the first to get latest updates and
exclusive content straight to your email inbox.
* indicates required
No Thanks!
close-link
Back To Top
×Close search
Search